Gå direkt till innehållet

Nedläggningsanmälan för bostadsaktiebolag

 Ett bostadsaktiebolag kanenligt lagen inte läggas ned utan en formell procedur. Verksamheten kan läggas ned bl.a. genom likvidations- eller konkursförfarande. Noggranna anvisningar finns på webbplatsen prh.fiÖppnas i en ny flik

Anmäl om upplösningen av bostadsaktiebolaget på pappersblankett till handelsregistret

Bostadsaktiebolaget anses vara upplöst då utredningsmännen har avgett slutredovisningen vid bolagsstämman. Anmäl om upplösningen till Patent- och registerstyrelsens handelsregister med blankett Y4 och bilageblankett 15. Anmäl på blankett Y4 också till Skatteförvaltningens arbetsgivarregister, förskottsuppbördsregister och register över momsskyldiga.

Tills vidare kan anmälan inte göras på nätet.

Du hittar blanketten och dess anvisning i slutet av sidan. Fyll i blanketten och bilagan på datorn, skriv utdem i A4-format och posta till den adress som finns på blanketten.

Bekanta dig också med ifyllningsanvisningarna för nedläggningsanmälan Y4.

Du kan ta bort ett bostadsaktiebolag från Skatteförvaltningens register på nätet

Om du vill kanbostadsaktiebolaget fortfarande vara infört i Patent- och registerstyrelsens handelsregister även om du tar bort det från Skatteförvaltningens register övermomspliktiga, arbetsgivarregister och förskottsuppbördsregister. Gör i såfall ändringsanmälan på nätet.