Yhdistyksen muutosilmoitus

Jos yhdistyksellä on Y-tunnus eli se on rekisteröity Verohallinnon rekistereihin tai PRH:n kaupparekisteriin, sen täytyy ilmoittaa muutokset YTJ-järjestelmään Y-lomakkeella. PRH:n yhdistysrekisteri ei kuulu yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ), joten Y-lomakkeilla tehdyt muutokset eivät välity yhdistysrekisteriin. Yhdistyksen muutokset pitää ilmoittaa erikseen yhdistysrekisteriin.

Ilmoita osoite- ja yhteystietojen muutokset

Jos yhdistyksellä on Y-tunnus, sen on aina ilmoitettava joko posti- tai käyntiosoite niihin rekistereihin, joihin se on ilmoittautunut. Voit ilmoittaa myös muita yhteystietoja, kuten puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen ja www-osoitteen.

Tee ilmoitus osoite- ja yhteystietojen muutoksesta paperilomakkeella Y4. Sähköinen ilmoittaminen ei ole toistaiseksi mahdollista.

Osoite- ja yhteystiedot ovat aina julkisia ja nähtävissä maksutta YTJ-yrityshaussa. Muutoksista et saa erillistä rekisteriotetta, mutta voit tarkistaa ne yrityshaussa. Siirry yrityshakuun.

Osoite- ja yhteystiedot ovat nähtävissä maksutta myös PRH:n Virre-tietopalvelussa.

Ilmoita muutokset Verohallintoon

Verohallinnon rekistereihin rekisteröityjen yhdistysten täytyy ilmoittaa paperilomakkeella Y4 osoite- ja yhteystietojen muutosten lisäksi myös muutokset, jotka liittyvät

• tilikauteen
  • arvonlisäverovelvollisten rekisteriiin
  • työnantajarekisteriin
  • ennakkoperintärekisteriin.

Lomakkeen täyttöön voit saada apua soittamalla Verohallinnon palvelunumeroon
029 497 048 (pvm./mpm.).

Ilmoita muutokset kaupparekisteriin

Osoite- ja yhteystietojen muutosten lisäksi PRH:n kaupparekisteriin rekisteröityjen yhdistysten täytyy ilmoittaa paperilomakkeella Y4 muun muassa, kun seuraavat asiat muuttuvat:

• yhdistyksen toiminimi
  • elinkeinotoiminnan laatu
  • yhdistysrekisteriin merkitty nimi
  • kotipaikka.

Lue lisää kaupparekisteriin ilmoitettavista muutoksista prh.fi-sivuilta.

Muutosilmoitusten hinta ja lomakkeet

Muutosilmoitusten käsittely PRH:n kaupparekisterissä on maksullista. Tutustu hintoihin prh.fi-sivuilla.

Löydät lomakkeet ja täyttöohjeet tämän sivun lopusta. Valitse asiaasi sopiva lomake. Täytä lomake liitteineen koneella, tulosta A4-koossa ja postita lomakkeessa mainittuun osoitteeseen.

Ilmoita muutokset myös yhdistysrekisteriin

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) sähköisesti tai paperilomakkeella tehdyt ilmoitukset eivät välity yhdistysrekisteriin. Tee sen vuoksi ilmoitus aina erikseen yhdistysrekisteriin, kun yhdistyksen

• osoite muuttuu
  • säännöt muuttuvat