Siirry suoraan sisältöön

Osuuskunnan perustamisilmoitus

Osuuskunta syntyy rekisteröimisellä PRH:n kaupparekisteriin. Rekisteröintiä varten osuuskunnan on tehtävä perustamisilmoitus.

Samallaperustamisilmoituksella voi ilmoittautua myös Verohallinnonarvonlisäverovelvollisten rekisteriin, työnantajarekisteriin jaennakkoperintärekisteriin.

Hyödynnä perustamispakettia

Osuuskunnan perustamisilmoitusta ei toistaiseksi voi tehdä sähköisesti.

Voit perustaa osuuskunnan perustamispaketin avulla. Kaikki osuuskunnan perustamisessa tarvittavat asiakirjapohjat, ilmoituslomakkeet ja ohjeet ovat mukana perustamispaketissa. Tutustu Y1-ilmoituksen täyttöoppaaseen.

Löydät lomakkeet tämänsivun lopusta.

Tallenna tarvittaessa ensin lomake koneellesi, jotta pääset täyttämään sitä. Täytä lomake koneella, tulosta se A4-koossa ja postita lomakkeessa mainittuun osoitteeseen.

Jos osuuskunnan perustamissopimus ja säännöt ovat jo valmiina tai perustamispaketti ei muuten sovellu, tee ilmoitus prh.fi-sivujen ohjeiden mukaan.

Siirry ohjeisiin prh.fi-sivuille.Avautuu uuteen välilehteen

Maksa käsittelymaksu

Kun teet ilmoituksen PRH:n kaupparekisteriin paperilomakkeella, maksa käsittelymaksu etukäteen ja liitä kuitti ilmoitukseen. 

Tutustu maksuohjeisiin prh.fi-sivuillaAvautuu uuteen välilehteen .

Rekisteröinnin jälkeen: tee maksuton edunsaajailmoitus kaupparekisteriin

Saat kaupparekisteriotteen, kun PRH on rekisteröinyt osuuskunnan kaupparekisteriin.

Rekisteröinnin jälkeen uuden osuuskunnan täytyy tehdä kaupparekisteri-ilmoitus ns. tosiasiallisista edunsaajistaan. Ilmoitus on maksuton. Lue lisää edunsaajailmoituksesta.