Yhdistyksen lopettamisilmoitus

PRH:n yhdistysrekisteri ei kuulu PRH:n ja Verohallinnon yhteiseen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ). Yhdistysrekisterin tietoja ei voi hakea YTJ-yrityshaussa, eivätkä YTJ-järjestelmään sähköisesti tai paperilomakkeella tehdyt ilmoitukset välity yhdistysrekisteriin.

Jos yhdistys on ilmoitettu Verohallinnon rekistereihin tai elinkeinotoiminnan harjoittamisen vuoksi PRH:n kaupparekisteriin, yhdistyksen lopettamisesta pitää ilmoittaa näihin rekistereihin.

Muutoin yhdistyksen lopettamisesta (purkautumisesta) on ilmoitettava vain yhdistysrekisteriin. Lue lisää vain yhdistysrekisteriin ilmoitetun yhdistyksen lopettamisesta prh.fi-sivuilta.

Tee ilmoitus paperilomakkeella

Ilmoita yhdistyksen lopettamisesta PRH:een ja Verohallintoon lomakkeella Y4 ja liitelomakkeella 15. Ilmoitusta ei toistaiseksi voi tehdä sähköisesti.

Halutessasi voit pitää yhdistyksen kaupparekisterissä, mutta poistaa sen Verohallinnon työnantajarekisteristä, ennakkoperintärekisteristä ja arvonlisäverovelvollisten rekisteristä. Tee siinä tapauksessa muutosilmoitus lomakkeella Y4.

Löydät lomakkeen ja täyttöohjeen tämän sivun lopusta. Täytä lomake liitteineen koneella, tulosta ne A4-koossa ja postita lomakkeessa mainittuun osoitteeseen.

Lopettamisilmoitus on maksuton.

Lataa paperilomake ja täyttöohje