Etusivu >Tiedotteet

Tiedotteet

2.7.2015 - 

Palvelukatko heinäkuun alussa sulkee verotoimistot ja osan sähköisistä palveluista hyperlink icon

Verohallinnon palvelukatkon aikana 4.–8.7. asiakaspalvelu ja osa sähköisistä palveluista on suljettu. Ytj.fi-sivuston sähköiset palvelut ovat palvelukatkon ajan pois käytöstä alkaen 3.7. klo 15. YTJ-tietopalvelun tiedot eivät päivity palvelukatkon aikana Verohallinnon osalta, mutta Kaupparekisterin tiedot päivittyvät normaalisti. Tietojen haku verovelkarekisteristä ei ole käytössä katkon aikana.

27.5.2015 - 

Nopeampi käsittely sähköisille kaupparekisteri-ilmoituksille hyperlink icon

Sähköinen kaupparekisteri-ilmoittaminen on tekijälleen helppoa ja nopeaa, mutta tiesitkö, että PRH myös käsittelee sähköiset ilmoitukset paperisia ilmoituksia nopeammin? Tällä hetkellä käsittelemme jo 1-2 päivän kuluessa ytj.fi:ssä tehdyt sähköiset ilmoitukset

24.4.2015 - 

Maistraattien ja ELY-keskusten paikallisviranomaistoiminta kauppa- ja yhdistysrekisteriasioissa loppuu ja maistraattien asunto-osakeyhtiötehtävät siirtyvät PRH:lle syyskuun alussa hyperlink icon

Sähköisen asioinnin suosio kauppa- ja yhdistysrekisteriasioissa lisääntyy jatkuvasti. Koska sähköinen asiointi vähentää ilmoituksia käsittelevän henkilöstön tarvetta, asiantuntevan neuvonnan ja käsittelyn takaamiseksi kauppa- ja yhdistysrekisteri-ilmoitusten käsittely keskitetään PRH:lle 1.9.2015 alkaen. Samalla myös maistraattien asunto-osakeyhtiötehtävät siirtyvät PRH:lle.

17.4.2015 - 

Tiedoston kaikista annetuista LEI-tunnuksista voi hakea myös automatisoidusti hyperlink icon

Kaikki LEI-tiedot sisältävän tiedoston (full) voi ladata nyt sivustolta myös automaattisesti käyttäen /tiedostolataus.aspx?date=VVVVKKPP muotoista URL-osoitetta, jossa VVVV on vuosi ja KK on kuukausi ja PP on päivä.

24.2.2015 - 

Epäselvää puhelinmarkkinointia yritysrekistereistä kaupparekisterin asiakkaille hyperlink icon

Saamme Patentti- ja rekisterihallitukseen (PRH) aika ajoin yrittäjiltä yhteydenottoja, joissa he kertovat yritystietoja tarjoavien hakemistopalveluyritysten toimintatavoista.

24.2.2015 - 

Yritysten osoitteenmuutoksista jo 67 % sähköisesti hyperlink icon

Yritysten osoite- ja yhteystietojen sähköinen muuttaminen PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa on kasvattanut suosiotaan viime vuonna.

24.2.2015 - 

Kaupparekisterissä olevien yritysten määrä kasvoi vuonna 2014 hyperlink icon

Kaupparekisterissä olevien yritysten määrä kasvoi vuoden 2013 lopusta vuoden 2014 loppuun yli 14 tuhannella.

28.1.2015 - 

Lähes kolmannes osakeyhtiöistä perustettiin verkossa hyperlink icon

Osakeyhtiön perustaminen verkossa on yleistynyt selvästi viime vuoden aikana.

31.12.2014 - 

PRH on avannut avoimen datan verkkopalvelun hyperlink icon

Patentti- ja rekisterihallitus on avannut avoimen datan verkkopalvelun, jonka kautta voi maksutta hakea, katsella ja ladata koneluettavassa muodossa PRH:n ja Verohallinnon yhteisen YTJ-tietopalvelun tietoja.

© Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä