Hinnat

Ilmoittaminen Verohallintoon on aina maksutonta.

Ilmoittaminen PRH:n kaupparekisteriin ja säätiörekisteriin on pääsääntöisesti maksullista. Osoite- ja yhteystietojen muutosilmoitukset sekä yrityksen tai yhteisön toiminnan lopettamisilmoitukset ovat kuitenkin aina maksuttomia.

Käsittelymaksu paperi-ilmoituksissa maksetaan etukäteen ja kuitti maksusta liitetään ilmoituksen mukaan. Kun osakeyhtiö perustetaan sähköisessä palvelussa tai yritys ilmoittaa muutoksia sähköisessä palvelussa, maksetaan käsittelymaksu suoraan palvelussa verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla.

PRH ei palauta käsittelymaksua, vaikka ilmoitus raukeaisi tai sen rekisteröinti evättäisiin. Käsittelymaksua ei myös palauteta tilanteissa, joissa vireille tullut kaupparekisteri-ilmoitus myöhemmin peruutetaan.

Tutustu tarkemmin kaupparekisterin ja säätiörekisterin hinnastoihin ja maksuohjeisiin prh.fi-verkkosivustolla:

Yhdistysrekisteri ei ole YTJ:ssä

PRH:n yhdistysrekisteri ei kuulu PRH:n ja Verohallinnon yhteiseen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ). Yhdistysrekisterin tiedoja ei siis voi hakea YTJ-yrityshaussa, eivätkä YTJ-järjestelmään sähköisesti tai paperilomakkeella tehdyt ilmoitukset välity yhdistysrekisteriin. Lue lisää yhdistysrekisteristä prh.fi-sivuilla.