Etusivu >Tiedotteet

Tiedotteet

2.5.2014 - 

Maksuton IPR-seminaari pk-yrityksille 27.5.2014 hyperlink icon

IPR:llä (Intellectual Property Rights) suojaat yrityksesi aineettoman omaisuuden, varmistat oikeutesi ja lisäät tuotteesi arvoa. IPR muodostuu tekijänoikeudesta ja teollisoikeuksista, kuten patentti, tavaramerkki ja mallisuoja.

29.4.2014 - 

Y-tunnuksia ei voida myöntää 2.5. eikä 9.5. kaupparekisterijärjestelmän uudistuksen vuoksi hyperlink icon

Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH:n) kaupparekisteri siirretään uuteen tietojärjestelmään 2. toukokuuta 2014 alkaen, mikä aiheuttaa katkoja palveluissa.

17.4.2014 - 

Kaupparekisteri uuteen järjestelmään - katkoja palveluissa 30.4.-11.5. hyperlink icon

Kaupparekisteri-ilmoitusten käsittely nykyisellä tietojärjestelmällä suunnitellaan päättyvän perjantaina 2. toukokuuta 2014. Uusi sähköinen järjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön maanantaina 12. toukokuuta. Järjestelmän siirto vaikuttaa ilmoitusten käsittelyyn, yritys- ja yhteisötietojärjestelmän (YTJ) palveluihin ja Virre-tietopalveluun.

7.4.2014 - 

Käsittelyaikaennuste kaupparekisteri-ilmoituksille normaalia pidempi hyperlink icon

Kaupparekisteri-ilmoituksia ei pystytä tällä hetkellä käsittelemään tavoitteena olevassa kahdeksassa työpäivässä. Ennuste käsittelyajalle on PRH:n verkkosivuilla.

18.3.2014 - 

Kaupparekisteri-ilmoitus on lähetettävä mahdollisimman pian käsittelymaksun maksamisen jälkeen hyperlink icon

Useimmat kaupparekisteriin tehtävät ilmoitukset ovat maksullisia. Käsittelymaksu maksetaan etukäteen ja kuitti maksusta liitetään ilmoituksen mukaan. Kaupparekisteri-ilmoitus tulee lähettää viikon kuluessa maksamisen jälkeen. Jos ilmoitus lähetetään myöhemmin, hidastuu ilmoituksen käsittely merkittävästi.

21.2.2014 - 

Tilinpäätösilmoitus sähköisesti XBRL:n avulla vuonna 2016 hyperlink icon

Patentti- ja rekisterihallitus ja Verohallinto toteuttavat lähivuosina palvelun, jonka avulla tilinpäätös-tiedot voidaan toimittaa sähköisesti XBRL-muodossa. Tilinpäätöksen ilmoittamisvelvoite sekä Patentti- ja rekisterihallitukseen että Verohallintoon tulee täytetyksi yhdellä XBRL-muotoisella tilinpäätöksellä. XBRL luo standardin tilinpäätöstietojen ilmoittamiseen, mikä helpottaa tilinpäätöstietojen vertailtavuutta ja jatkohyödyntämistä.

17.2.2014 - 

YTJ-asiointipalvelu toimii nyt myös Microsoft Internet Explorer 11 – selaimella hyperlink icon

Tiedotus asiointipalvelun teknisten vaatimuksiin muutoksesta.

12.2.2014 - 

Uuden osuuskuntalain mukainen osuuskunnan perustamispaketti julkaistu hyperlink icon

Osuuskuntalaki muuttui 1.1.2014. Päivitimme osuuskunnan perustamista ja kaupparekisteriin ilmoittamista helpottavan osuuskunnan perustamispaketin uuden lain mukaiseksi. (Patentti- ja rekisterihallituksen tiedote)

12.2.2014 - 

PRH:n ja Verohallinnon yhteiset Y-lomakkeet on uusittu hyperlink icon

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) ja Verohallinto ovat päivittäneet yhteisiä Y-lomakkeitaan. (Patentti- ja rekisterihallituksen tiedote)

3.2.2014 - 

Ensimmäiset LEI-tunnukset myönnetty hyperlink icon

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on myöntänyt ensimmäiset kansainväliset LEI-tunnukset (Legal Entity Identifier). Ensimmäinen tunnus rekisteröitiin Kouvolan kaupungille. Yritykselle myönnetty LEI-tunnus merkitään yritys- ja yhteisötietojärjestelmään ja se on katsottavissa YTJ-tietopalvelussa. (Patentti- ja rekisterihallituksen tiedote)

© Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä