Etusivu >Tiedotteet

Tiedotteet

3.2.2014 - 

Ensimmäiset LEI-tunnukset myönnetty hyperlink icon

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on myöntänyt ensimmäiset kansainväliset LEI-tunnukset (Legal Entity Identifier). Ensimmäinen tunnus rekisteröitiin Kouvolan kaupungille. Yritykselle myönnetty LEI-tunnus merkitään yritys- ja yhteisötietojärjestelmään ja se on katsottavissa YTJ-tietopalvelussa. (Patentti- ja rekisterihallituksen tiedote)

24.1.2014 - 

Yli neljännes osakeyhtiöistä perustettiin verkossa hyperlink icon

PRH:n ja Verohallinnon yhteinen palvelu osakeyhtiön sähköiseen perustamiseen on ollut suosittu: vuoden 2013 aikana palvelun kautta on perustettu 3 398 osakeyhtiötä. Määrä on noin 26 % kaikista tänä aikana perustetuista osakeyhtiöistä. (Patentti- ja rekisterihallituksen tiedote)

10.1.2014 - 

PRH:lle yli 100 LEI-tunnushakemusta hyperlink icon

Kansainvälisten yhteisötunnusten eli LEI-tunnusten jakamista valvova organisaatio LEIROC on hyväksynyt PRH:n LEI-tunnuksia myöntäväksi organisaatioksi.

3.1.2014 - 

Vinkkejä osakeyhtiön rekisteröintiin – miten nopeuttaa käsittelyä? hyperlink icon

Osakeyhtiön perustamisilmoitusta tehdessä on hyvä varmistaa, että ilmoituksessa ja sen liitteissä on kaikki tarvittavat tiedot. Näin vältytään korjauspyynnöiltä, jotka hidastavat yrityksen rekisteröintiä. (Patentti- ja rekisterihallituksen tiedote)

23.12.2013 - 

LEI-tunnusten jakelu alkaa helmikuun alussa hyperlink icon

Kansainvälisten LEI (Legal Entity Identifier) - yhteisötunnusten jakelu aloitetaan Suomessa helmikuun alussa. LEI-tunnuksia voi hakea jo tammikuussa Patentti- ja rekisterihallitukselta (PRH). (Patentti-ja rekisterihallituksen tiedote)

17.12.2013 - 

Katso-tunnisteita ei pysty lisäämään perustettavalle osakeyhtiölle hyperlink icon

YTJ-asiointipalvelussa ongelmia

11.12.2013 - 

Kaupparekisterilaki uudistuu – muutoksia ilmoittamismenettelyyn ja tietopalveluun vuoden 2014 alusta hyperlink icon

Kaupparekisterilaki on muuttumassa vuoden 2014 alusta. Lainmuutoksella on vaikutuksia sekä henkilötietoihin, joita kaupparekisteriin ilmoitetaan, että tapaan, jolla tämä tapahtuu. Lainsäädännön uudistuminen näkyy myös kaupparekisteristä annettavassa tietopalvelussa.
(Patentti- ja rekisterihallituksen tiedote)

4.12.2013 - 

Kaupparekisterilaki uudistuu – henkilötietojen julkisuus supistuu ja ilmoittamismenettely muuttuu hyperlink icon

Kaupparekisterilaki muuttuu vuoden 2014 alusta. Lainmuutoksella rajataan henkilötunnuksen tunnusosan ja kotiosoitteen julkisuutta. Lainsäädännön uudistuminen vaikuttaa olennaisesti kaupparekisterin tietopalveluun ja rekisteriin tehtäviin ilmoituksiin. (Patentti- ja rekisterihallituksen tiedote)

© Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä