Etusivu >Tiedotteet

Tiedotteet

10.1.2014 - 

PRH:lle yli 100 LEI-tunnushakemusta hyperlink icon

Kansainvälisten yhteisötunnusten eli LEI-tunnusten jakamista valvova organisaatio LEIROC on hyväksynyt PRH:n LEI-tunnuksia myöntäväksi organisaatioksi.

3.1.2014 - 

Vinkkejä osakeyhtiön rekisteröintiin – miten nopeuttaa käsittelyä? hyperlink icon

Osakeyhtiön perustamisilmoitusta tehdessä on hyvä varmistaa, että ilmoituksessa ja sen liitteissä on kaikki tarvittavat tiedot. Näin vältytään korjauspyynnöiltä, jotka hidastavat yrityksen rekisteröintiä. (Patentti- ja rekisterihallituksen tiedote)

23.12.2013 - 

LEI-tunnusten jakelu alkaa helmikuun alussa hyperlink icon

Kansainvälisten LEI (Legal Entity Identifier) - yhteisötunnusten jakelu aloitetaan Suomessa helmikuun alussa. LEI-tunnuksia voi hakea jo tammikuussa Patentti- ja rekisterihallitukselta (PRH). (Patentti-ja rekisterihallituksen tiedote)

17.12.2013 - 

Katso-tunnisteita ei pysty lisäämään perustettavalle osakeyhtiölle hyperlink icon

YTJ-asiointipalvelussa ongelmia

11.12.2013 - 

Kaupparekisterilaki uudistuu – muutoksia ilmoittamismenettelyyn ja tietopalveluun vuoden 2014 alusta hyperlink icon

Kaupparekisterilaki on muuttumassa vuoden 2014 alusta. Lainmuutoksella on vaikutuksia sekä henkilötietoihin, joita kaupparekisteriin ilmoitetaan, että tapaan, jolla tämä tapahtuu. Lainsäädännön uudistuminen näkyy myös kaupparekisteristä annettavassa tietopalvelussa.
(Patentti- ja rekisterihallituksen tiedote)

4.12.2013 - 

Kaupparekisterilaki uudistuu – henkilötietojen julkisuus supistuu ja ilmoittamismenettely muuttuu hyperlink icon

Kaupparekisterilaki muuttuu vuoden 2014 alusta. Lainmuutoksella rajataan henkilötunnuksen tunnusosan ja kotiosoitteen julkisuutta. Lainsäädännön uudistuminen vaikuttaa olennaisesti kaupparekisterin tietopalveluun ja rekisteriin tehtäviin ilmoituksiin. (Patentti- ja rekisterihallituksen tiedote)

27.11.2013 - 

Hakemistopalveluja markkinoidaan epäasiallisesti hyperlink icon

PRH:n yrittäjäasiakkaat ovat saaneet puheluita, joissa soittaja on esittäytynyt soittavansa "valtakunnallisesta yritysrekisteristä" tai "yritysrekisteristä" ja pyytänyt tarkastamaan hakemistopalvelussa olevat yrityksen tiedot. Lopuksi soittaja on tarjonnut yrittäjälle vuosimaksua vastaan palvelua, jossa yrityksen tiedot ovat valtakunnallisessa hakemistopalvelussa. Yrittäjät ovat kokeneet, että heille on harhaanjohtavasti yritetty myydä maksullista yritystietopalvelua kaupparekisterin tai yritys- ja yhteisötietojärjestelmän (YTJ) viralliseen asemaan nojautuen. (Patentti- ja rekisterihallituksen tiedote)

25.11.2013 - 

Uusien yritysten määrä väheni viime vuonna - "toiminimi" suosituin yritysmuoto hyperlink icon

Uusien yritysten ja asunto-osakeyhtiöiden määrä väheni viime vuonna kaksi prosenttia edellisestä vuodesta. (Patentti- ja rekisterihallituksen tiedote)

25.11.2013 - 

YTJ:n tieto- ja asiointipalvelujen suosio säilyi – Viime vuonna 16,9 miljoonaa yrityshakua hyperlink icon

Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH:n) ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-tietopalvelussa tehtiin viime vuonna 16,9 miljoonaa yrityshakua. Hakumäärät ovat pysyneet lähes ennallaan edellisvuoteen verrattuna (Patentti- ja rekisterihallituksen tiedote)

© Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä