Etusivu >Tiedotteet

Tiedotteet

5.11.2014 - 

Vuodenvaihteen rekisteröinnit kaupparekisteriin hyperlink icon

Kaupparekisteriin saapuvien ilmoitusten määrä kasvaa runsaasti loppuvuodesta. Jos ilmoitus halutaan rekisteriin vielä tämän vuoden aikana, pitää ilmoituksen olla saapunut kaupparekisteriin viimeistään 10.12.2014.

24.10.2014 - 

PRH:n peruskurssit patentista, tavaramerkistä ja mallisuojasta marraskuussa 2014 hyperlink icon

Patentti- ja rekisterihallituksen asiakastiedote

7.10.2014 - 

Uusien osakeyhtiöiden osakepääoma yleensä 2 500 euroa hyperlink icon

Tammi-elokuussa rekisteröitiin 8 021 uutta osakeyhtiötä kaupparekisteriin. Uusista osakeyhtiöistä 83 prosentilla osakepääoma on osakeyhtiölain mukainen minimipääoma 2 500 euroa. Vain 0,6 prosentilla uusista osakeyhtiöistä osakepääoman määrä on yli 100 000 euroa.

22.9.2014 - 

Osakeyhtiöt ja asunto-osakeyhtiöt voivat nyt ilmoittaa keskeiset vastuuhenkilömuutokset verkossa hyperlink icon

PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä uudessa palvelussa voi ilmoittaa kaupparekisteriin muutokset hallitusta, toimitusjohtajaa, isännöitsijää, edustamiseen oikeutettuja, prokuristeja ja tilintarkastajia koskevissa tiedoissa. Lisäksi voi tehdä muutokset arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin.

15.9.2014 - 

TEM tiedottaa: Kauppa- ja yhdistysrekisterien asiakaspalvelu keskitetään Patentti- ja rekisterihallitukselle hyperlink icon

Kauppa- ja yhdistysrekisterien asiakaspalvelu ja maistraattien asunto-osakeyhtiötehtävät keskitetään Patentti- ja rekisterihallitukselle. Asiakkaille ratkaisu turvaa käsittelyn ja neuvonnan tasaisen laadun, kun tulevaisuudessa henkilökohtainen asiointi vähenee huomattavasti sähköisten palveluiden myötä.

15.9.2014 - 

Lakanneita yrityksiä 4prosenttia enemmän kuin viime vuonna hyperlink icon

Kaupparekisteriin merkittiin 10 045 elinkeinotoiminnan lopettanutta yritystä tai yhtiön purkautumista tämän vuoden tammi-elokuussa. Selvitystilan kautta lakkasi 854 ja konkurssimenettelyn kautta 382 yritystä. Selvitystilan kautta lakanneiden määrä kasvoi 10 prosenttia ja konkurssimenettelyn kautta lakanneiden väheni 13 prosenttia verrattuna viime vuoden samaan aikaan.

11.9.2014 - 

Kaupparekisterin ruuhka ohi hyperlink icon

Kaupparekisteri-ilmoitusten käsittelyaika on kahdeksan työpäivää ja yrityskiinnityshakemusten kuusi työpäivää, nyt kun kesän ilmoitusruuhka on saatu puretuksi.

3.9.2014 - 

Pidä yrityksesi yhteystiedot ajan tasalla, ilmoita muuttuneet tiedot maksutta hyperlink icon

YTJ-tietopalvelussa on yhteystiedot sadoilletuhansille kaupparekisteriin merkityille yrityksille. Ajan tasalla olevat yhteystiedot palvelussa varmistavat sen, että kaikki tärkeät yhteydenotot tavoittavat yrityksesi.

© Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä